Author
Now showing items 21-26 of 26
-
Performance Assessment of a Potato Crisp Frying Process
Genc, S.; Hepbasli, A. (TAYLOR & FRANCIS INC, 2015)Frying is a common and popular cooking method, which has been widely used in food manufacturing, though it is a very energy-intensive process. Energy analysis has been commonly used to assess the performance of fryers. In ... -
Somut Olmayan Kültürel Mirasın Geleneksel Ekolojik Bilgi Ile Nesiller Arası Aktarımının Incelenmesi: Tarhana Örneği
Temel Eginli, A.; Genc, M.; Genc, S. (2020)Globalleşme ve kentleşmenin etkisi ile toplumların sahip oldukları somut olmayan kültürel mirası koruması ve sürdürmesi her geçen gün zorlaşmaktadır. Bir toplumu var eden gelenekler, dil, müzik, yeme alışkanlıkları, ... -
Sustainable Dairy Industry By Using Renewable Energy Source
Genc, S.; Yildirim Ozcan, N. (2017)Renewable energy system is a crucial issue for sustainable development. Thermodynamic analysis, especially exergy analysis plays an important role to evaluate sustainability of the industrial processing systems. Food ... -
Thermodynamic analysis of a milk pasteurization process assisted by geothermal energy
Yildirim, N.; Genc, S. (Energy, 2015)Renewable energy system is an important concern for sustainable development of the World. Thermodynamic analysis, especially exergy analysis is an intense tool to assess sustainability of the systems. Food processing ... -
Thermodynamic analysis of a milk pasteurization process assisted by geothermal energy
Yildirim, N.; Genc, S. (PERGAMON-ELSEVIER SCIENCE LTD, 2015)Renewable energy system is an important concern for sustainable development of the World. Thermodynamic analysis, especially exergy analysis is an intense tool to assess sustainability of the systems. Food processing ... -
Tuz: Gıdalardaki Algısı, Fonksiyonları Ve Kullanımının Azaltılmasına Yönelik Stratejiler
Akgun, B.; Genc, S.; Arici, M. (2018)Tuz insanlığın ilk çağlarından beri gıdanın lezzetini ve dayanıklılığını artırmak için kullanılmaktadır. Yapısındaki sodyum ile vücutta sıvı ve elektrolit dEnglishesinin sağlanmasında ve kan basıncının düzenlenmesinde ...
DSpace@YASAR by Yasar University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..